Käytännönläheiset ohjeet ja vinkit nettisivujen perustamiseen ja kehittämiseen: hakukoneoptimointiin, tehokkaan sisällön luomiseen, tekniikkaan ja someen. Kaipaatko ohjetta johonkin asiaan? Laita sähköpostia: miia@miiaylinen.fi!
Etsitkö ohjetta jostakin tietystä aiheesta?
Tai selaa kaikkia ohjeita tästä:
Näin teet myyvät nettisivut
Vaikka nettisivusi ovat kauniit ja nykyaikaiset ja niillä on kävijöitä, miksi kävijät eivät muutu maksaviksi asiakkaiksi? Syy on usein sisällössä. Lue tästä 5 vinkkiä, jotka korjaamalla saat kävijän kiinnostumaan ja ostamaan!
Avainsanojen käyttö nettisivuilla
Mitä avainsanat ovat, miten ne määritellään ja miten niitä käytetään? Jos haluat parantaa hakukonenäkyvyyttäsi, lue käytännönläheiset ohjeet tästä!
Päätä itse, mikä kuva sivuiltasi näytetään Facebookissa
Voit itse vaikuttaa siihen, mikä kuva tulee näkyviin, kun sivuasi jaetaan Facebookissa. Katso tästä ohjeet ja luo kiinnostavia kuvia ja tekstejä, joita myös jaetaan!
Estä kuvien kopioiminen WordPress-sivuiltasi
Kopioiko kilpailija kuvia nettisivuiltasi tai verkkokaupastasi? Näillä ohjeilla voit hidastaa ja vaikeuttaa kuvan kopioimista WordPress-sivuiltasi!
Verkkokaupan hakukoneoptimointi – mistä hyvä tekijä?
Hakukoneoptimointi on toisille verkkokauppiaille kirosana – toisille se on menestyksen ydin. Hakukoneoptimointipalveluiden tarjonnan kenttä on sanalla sanoen villi. Monenlaista toimijaa on tarjoamassa toinen toistaan aggressiivisemmin mitä monituisempia palveluita. Miten tunnistaa, että kuka oikeasti osaa ja tekee asioita, jotka tuovat tuloksia?
Roskapostin estäminen WordPressin kommenteista
Roskaviestejä voi tulla satoja tai tuhansia päivässä, joten niiden poistaminen käsin WordPressistä voi käydä mahdottomaksi. Näillä ohjeilla laitat stopin blogisi kommenttikentän kautta tulevalle roskalle!
Videon lisääminen nettisivuille
Videon lisääminen nettisivuille on helppoa. Sen voi toteuttaa useallakin eri tavalla. Tässä artikkelissa käsittelen videon lisäämistä WordPress-sivuille, mutta ohjeet soveltuvat myös muille sivustoille ainakin osittain.
Avainsanatutkimus hakukoneoptimoinnin lähtökohtana
Hakukoneoptimointiprojektin alkuvaiheessa tehdään yleensä ensimmäisten asioiden joukossa avainsanatutkimus. Vieraskynässä Vesa Nippala kertoo, mitä se pitää sisällään ja miten se tehdään!
Hakukoneoptimointivinkit sisäisten linkkien hyödyntämiseen
Sisäiset linkit ovat linkkejä, jotka johtavat samalla verkkotunnuksella oleviin muihin sivuihin. Tässä vieraskynässä Vesa Nippala kertoo, miten sisäisiä linkkejä hyödyntämällä kuka tahansa voi helposti optimoida nettisivujensa hakukonenäkyvyyttä.
Nettisivujen teksti on jopa tärkeämpää kuin ulkoasu
Nettisivujen teksti on vähintään yhtä tärkeä kuin ulkoasu. Mutta miten onnistua tekstin kanssa, ja miten välttää virheet? Nappaa nämä Aapo Leisiön vinkit talteen ja tutustu myös KIELIKYTTÄ-palveluun!
Sivukartan luominen ja lähettäminen
XML-sivukartan luominen ja lähettäminen hakukoneelle yleensä nopeuttaa sivuston indeksointia. Näillä ohjeilla luot XML-sivukartan ja lähetät sen Googlelle ja Bingille!
Domain-huijaus
Oletko saanut puhelun, jossa ystävällisesti kerrotaan, että joku on juuri varaamassa SINUN omistamaasi domainia, mutta eri päätteellä? Ja nyt sinua kehotetaan rekisteröimään nämä eri domainpäätteet pikaisesti, sillä muuten joku ulkopuolinen taho vie ne nenäsi edestä ja kenties käyttää niitä kyseenalaisiin tarkoituksiin. Ole tarkkana - kyseessä on huijaus.
WordPress ja tietoturvalisäosat
WordPressin tietoturva herättää aika ajoin kysymyksiä. Onko WordPress turvallinen? Miten hakkeroinnilta voi suojautua? Mitä lisäosia pitää asennella?
Testaa nettisivujesi nopeus
Nettisivujen nopeus vaikuttaa erittäin paljon siihen, miten hyvin sivusi löytyvät hakukoneista sekä siihen, ostaako asiakas sinulta vaiko jostakin muualta. Kuinka nopeasti sinun nettisivusi avautuvat ja toimivat? Testaa ja toimi!
Ylioptimointi
Joskus hakukoneoptimoinnin toimenpiteitä on tehty liikaa. Tässä artikkelissa käsittelen ylioptimointia ja niitä yleisimpiä virheitä, joita hakukoneoptimointiin liittyen usein tehdään. Lopussa vinkit siitä, mitä ylioptimoinnin sijasta kannattaisi tehdä.