Usein kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Yleisimpiä kysymyksiä

Mitä haluat tietää nettisivujen perustamisesta tai päivittämisestä? Lue usein kysytyt kysymykset vastauksineen ja lähetä omasi oheisella lomakkeella!

Hinnat lähtevät 3990 eurosta, jos haluat yksilölliset nettisivut. Katso tästä esimerkkipaketti:

Nettisivuprojektin hinta riippuu paljolti työn sisällöstä. Kaikki projektit ovat erilaisia.

 • Tarvitsetko logon tai graafisen yritysilmeen vai ovatko ne sinulla valmiina?
 • Tarvitsetko sisällöntuotantoa?
 • Tuleeko sivuja paljon vai vähän?
 • Tarvitsetko verkkokaupan, tapahtumakalenterin, verkkokurssialustan tai muita ominaisuuksia?

Suunnittelen sivuston toiveidesi ja yritysilmeesi mukaisesti. En siis kopioi valmiita sivupohjia, jotka ovat jo tuhansilla muilla käyttäjillä, vaan saat sivustollesi ulkoasun, jota et löydä keneltäkään muulta (paitsi jos välttämättä haluat käyttää valmista sivupohjaa).

Huomioin hakukoneet jo suunnitteluvaiheessa. Teen sisällön hakukoneoptimointia ja teknistä hakukoneoptimointia 19 vuoden kokemuksella.

Varaan aikaa myös siihen, että opit käyttämään työkaluja tehokkaasti – sivujen päivityksen lisäksi myös ohjelmiston päivitys, tietoturva-asiat, kävijäanalyysit, some, uutiskirjeet ja mitä ikinä tarvitaankaan, tulevat tutuiksi.

Ei kuukausimaksuja eikä piilokuluja. Tarvitset vain verkkotunnuksen eli domainin sekä palvelintilaa, johon sivuston voi asentaa. Autan tarvittaessa sopivan palveluntarjoajan valinnassa ja halutessasi teen varaukset puolestasi (palveluntarjoajan valintaan kannattaa sitten kiinnittää huomiota – palveluntarjoajissa on eroja!). En asenna sivuja mihin tahansa pilipalipalvelimelle.

Ja mikä tärkeintä, olen tavoitettavissa sivuston valmistumisen jälkeenkin.

Lue tästä nettisivujen ostajan opas!

Jos haluat tarjouksen nettisivuista, ota yhteyttä lomakkeen kautta ja kerro hieman suunnitelmistasi! Sovitaan tarvittaessa soittoaika, jotta saan mahdollisimman selkeän kuvan siitä, millaisia sivuja ja millaisia toiminnallisuuksia sinne toivot. Sen jälkeen pystyn tekemään sinulle kirjallisen tarjouksen aikatauluineen.

Kyllä! Olen tehnyt satoja, satoja nettisivuja tässä viimeisen 20 vuoden aikana. Katso muutamia referenssejä täältä:

Ja täältä voit lukea, mitä asiakkaat sanovat:

Keskimäärin 6-8 viikkoa, mutta tämä riippuu monesta asiasta. Jos sinulla on taustatyöt ja sisällöt tehtynä ja selkeä toive ulkoasun suhteen, sivusto valmistuu nopeasti. Myös sillä on vaikutusta, kuinka pian vastaat kysymyksiini ja palautepyyntöihini. Strategian ja sisällön luomiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa. 

Keskustelemme aikataulusta ennen sopimuksen tekoa, ja sopimuksessa on on sitten se aikataulu, jossa pysymme.

Heti, kun kaikki suunnitteluun tarvittavat tiedot ovat koossa ja meillä molemmilla on kalenterissa tilaa nettisivuprojektille! Teemme sopimuksen ja sovimme työn sisällön, aikataulun ja hinnan.

Oma kalenterini on yleensä varattu ainakin pari kuukautta eteenpäin, joskus pidempäänkin. Jos siis suunnittelet sivujen uudistusta, niin ole ajoissa liikkeellä!

1. Keskustelu. Ensin me keskustelemme yrityksestäsi, suunnitelmistasi, toiveistasi, tavoitteistasi ja kohderyhmästäsi. Mikä on sivuston tarkoitus ja kohderyhmä? Suunnitellaanko sivuillesi myös sisältöä, vai onko sinulla se jo valmiina? Millaisia ominaisuuksia sivustolla tarvitaan? 

2. Sopimus ja suunnitelma. Sovimme yksityiskohdista kirjallisesti. Teemme suunnitelman, jota seuraamalla pääsemme tavoitteisiin oikeassa aikataulussa.

3. Tuotanto. Aloitan sisällön suunnittelun ja koostamisen. Aloitan avainsanatutkimuksella ja sisällön hahmottelulla. Kun sisältö on jokseenkin koossa (tai toimitat minulle valmiit sisällöt), on vuorossa ulkoasun suunnittelu. Kun ulkoasu on toiveidesi mukainen, on toteutuksen aika. Pyydän palautettasi tuotannon eri vaiheissa ja teen muutoksia suunnitelman ja toiveidesi mukaisesti. Pidän sinuun yhteyttä koko tuotannon ajan, ja tiedät aina, missä mennään. 

4. Valmista tuli. Nyt juhlitaan! Tekninen ja henkinen tuki ovat edelleen kätesi ulottuvilla!

+ Tuki. Saat tarvitsemasi ohjeet, joiden avulla pääset hyödyntämään sivustosi ominaisuuksia. Olen tavoitettavissa ja autan mielelläni, jos tulee kysyttävää!

+ Jatkokehitys. Tarvittaessa sivustoasi voidaan kehittää myöhemmin eteenpäin. Jos siis tarvitset muutoksia tai uusia ominaisuuksia, kaikki on mahdollista!

Teen nettisivut aina WordPressillä ja verkkokaupat sen lisäosan WooCommercen avulla. Tutustu referensseihin tästä >>

En käytä seuraavia verkkosivualustoja enkä pysty auttamaan niiden kanssa: Wix, Squarespace, Webflow, Shopify, Webnode, Kotisivukone jne.

Käytännön toteutus

Kuka kirjoittaa sisällöt? Voiko sivuille laittaa verkkokaupan?

Vastauksia käytännön kysymyksiin löydät tästä!

Nettisivut huskysafarille.

Jos niin sovimme. Saat halutessasi copywriting-palvelun ja sisällöntuotannon. Voit myös toimittaa minulle copywriterisi tekemät julkaisuvalmiit sisällöt. Halutessasi voin myös muokata puolivalmiin tekstisi tai toimia vain oikolukijana.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi teemme perusteellisen suunnitelman. Määrittelemme ensin tavoitteesi, kohderyhmäsi ja brändisi. Pyrimme siihen, että sivustosi ulkoasu tukee viestiäsi. Käymme läpi toiveesi ulkoasun, värien, fonttien, kuvituksen ja kaiken muun mahdollisen suhteen, ja teemme tältä pohjalta yksityiskohtaisen suunnitelman. Suunnitelman perusteella teen ulkoasuehdotuksen, jota muokkaan toiveidesi mukaan.

Autan sinua mielelläni nykyisen sivustosi kanssa, mikäli vain kalenterissani sattuu olemaan aikaa!

Kannattaa huomioida, että teknikkaan liittyvissä jutuissa pitäydyn vain WordPressissä. En pysty neuvomaan esimerkiksi Wixiin, Squarespaceen tai Shopifyhin liittyvissä kysymyksissä, enkä myöskään kovin syvällisesti Facebook- tai Instagram-ongelmissa.

Mutta jos tarvitset apua WordPress-sivujesi kanssa, pystyn auttamaan, mikäli kalenteriin sopii (nyt juuri tällä hetkellä on tosi täyttä, mutta pieniin kysymyksiin usein pystyn vastailemaan).

Varaa aika täältä:

Tottakai! Sen voi tehdä osaksi sivustoasi, tai jos haluat pelkän verkkokaupan, sekin onnistuu. Toteutukseen on monia hyviä vaihtoehtoja!

Kyllä! Lue lisää seuraavasta kohdasta Paytrail -maksupalvelusta!

Paytrail – luotettava maksupalvelu

Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin kotimainen verkkomaksupalvelu, jonka maksutapavalikoimasta löytyy jokaiselle verkkokaupan asiakkaalle mieluisa tapa maksaa.

Yksi sopimus, kaikki maksutavat.

Paytrail on auttanut tuhansia verkkokauppoja menestymään ja myymään verkossa.

Toimin Paytrail maksupalvelun jälleenmyyjänä ja virallisena kumppanina. Voit tilata Paytrailin osoitteesta: www.paytrail.com/tilaa-palvelu.

Paytrailin edut kauppiaalle:

 • Nopeat tilitykset ja useita eri tilitysmalleja
 • Palvelulla erittäin hyvä saatavuus
 • Erinomainen konversio
 • Kattava tilastointi ja raportointi
 • Kattava valikoima mobiilimaksutapoja
 • Suomenkielinen ja asiantunteva asiakaspalvelu sekä kauppiaalle että kuluttajille, avoinna 24/7

Paytrailin palvelun sisältö:

 • Uudet maksutavat, kuten Apple Pay ja OP Lasku
 • Tallennetulla kortilla maksaminen, eli One Click -maksaminen
 • Toistuvat korttimaksut, eli esimerkiksi kuukausitilaukset
 • Edistyneet palautusprosessit
 • Tilitysraportit sähköpostitse
 • Uudistunut kauppiaspaneeli
 • Useita eritasoisia käyttäjätunnuksia Kauppiaspaneeliin
 • Nopeammat maksun palautukset kuluttajille – mahdollisuus ladata saldoa palautusten tekoa varten
 • Erinomainen ja monipuolinen myyntikanava / Shop in Shop

Kyllä sekin onnistuu!

Internet-sivuista ei tule mitään kuukausimaksuja – ainoastaan perustamiskustannukset, joka on kertamaksu. Kotisivutila (“webhotelli” eli se palvelin, jossa sivut sijaitsevat) ja domain (verkkotunnus eli käytännössä sivujen osoite) tarvitaan, joten palveluntarjoajasi laskuttaa niistä. En asenna sivuja halvoille pilipalipalvelimille, joiden kanssa joudut pian ongelmiin! 

Jos arvostat kotimaisuutta ja nopeaa, ystävällistä asiakaspalvelua (sen lisäksi että palvelin on nopea, toimiva, turvallinen ja WordPressille optimoitu) – valintasi on tietysti Hostaan ja nimenomaan valmiiksi ylläpidetty WordPress. Hostaanin SmartWP-webhotelli sisältää valmiiksi asennetun WordPressin, jonka päivityksistä Hostaan huolehtii automaattisesti ja toimintatestatusti. Sinä voit unohtaa tekniikan ja keskittyä sisältöön. Hinta alk. kympin luokkaa kuukaudessa (varmista ajantasainen hinta Hostaanin sivuilta). Erittäin vahva suositus tälle täysin kotimaiselle, huippuluokan toimijalle! Lisää tietoa: https://hostaan.fi/yllapidetty-wordpress/.

Toinen hyvä vaihtoehto on Seravo Oy:n WP-Palvelu. Palvelin on nopea ja asiakaspalvelu ystävällistä ja osaavaa. WP-Palvelu huolehtii myös tietoturvasta ja päivityksistä – ja myös testaa päivitysten toimivuuden. Sivut eivät siis yhtäkkiä lakkaa toimimasta tai näy oudosti, jos jokin lisäosa ei päivitysten myötä olekaan enää yhteensopiva teeman tai muiden lisäosien kanssa. Hinta on tällä hetkellä minun kauttani varattuna alk. 18 €/kk + alv 24% (varmista WP-Palvelun sivulta ajantasainen hinta). Voin tehdä varaukset ja rekisteröinnit puolestasi, jolloin ekan kuukauden saa ilmaiseksi. Suosittelen tätä erittäin lämpimästi. Lisää tietoa: https://wp-palvelu.fi.

Suosittelen lämpimästi myös Zonerin WP-Cloudia, jossa sivut toimivat nopeasti ja turvallisesti. Zonerilla on nopea chatti, josta vastataan kysymyksiin!

Minkä tahansa näistä kolmesta valitsetkaan, valintasi on hyvä.

Lisätietoa palvelintilan valinnasta voit lukea blogista: Mistä kotisivutila ja verkkotunnus kannattaa hankkia?

Laskutan 30% työstä ennen aloittamista, 30% toteutuksen keskivaiheilla ja loput 40% projektin sovittuna valmistumisajankohtana. Tarvittaessa voidaan pilkkoa maksu pienempiinkin osiin.

Lähetän sinulle laskun sähköpostitse tai verkkolaskuna (kumpana haluat). Myös käteismaksu onnistuu erittäin hyvin!

Tällä hetkellä minulle tulee valtavasti viestejä, mutta yritän vastata mahdollisimman nopeasti viikon sisällä. Paitsi jos olen pidemmällä lomalla, mutta silloin sähköpostissani on yleensä automaattivastaaja tai olen tiedottanut lomasta etukäteen esim. Ota yhteyttä -sivulla.

Kannattaa käyttää sähköpostia miia@miiaylinen.fi tai yhteydenottolomaketta, sillä en käytä Messengeriä, Whatsappia, Facebookia, LinkedIniä tai Instagramia. Sähköposti on siis varmin keino tavoittaa! Viestissä kannattaa myös kertoa mistä on kyse.

Kyllä. Suunnittelupalaverin ja sivuston julkaisun välillä pidämme säännöllisesti yhteyttä, ja voit aina kysyä mieltäsi askarruttavista asioista. Kun sivusto on valmis, haluan, että saat siitä täyden hyödyn irti. Siksi vastaan kysymyksiisi myös projektin päättymisen jälkeen.

En käytä niitä enää. Tässä syy:

Ennen vanhaan käytin kaikkia mahdollisia somealustoja ja viestisovelluksia. Viestejä tuli jopa kymmentä eri reittiä pitkin, ja ennen pitkää olin aivan helisemässä niiden kanssa. Samaa asiaa saatettiin käsitellä eri paikoissa sen sijaan että kaikki olisi yhdessä paikassa ja löydettävissä. Minulla meni valtavasti aikaa siihen, että etsin tarvittavia tietoja eri paikoista ja yritin olla unohtamatta jotakin, joka joskus on mainittu jossain. Ongelmia aiheutti myös se, että Facebook, Insta ja WA eivät aina ilmoittaneet viesteistä, enkä huomannut kaikkia ajoissa. Nämä kaiken maailman sovellukset vain lisäsivät työtä.

Päädyin siis hoitamaan yhteydenpidon ainoastaan sähköpostin kautta. Asiat pysyvät yhdessä paikassa ja hommat hoituvat 🙂

Kyllä autan. Nettisivusto elää koko ajan, eikä sitä kannata jättää oman onnensa nojaan. Se ei koskaan ole lopullisesti valmis! Kaiken aikaa tulee uutta tekniikkaa, uusia kanavia ja kaikkea muuta hyödyllistä – sellaista, mitä tällä hetkellä emme edes osaa kuvitella. Autan sinua pitämään sivustosi ajan hermolla.

Tyytyväisyystakuu tarkoittaa sitä, että teen sivuistasi niiden tavoitteiden ja toiveiden mukaiset, jotka olemme yhdessä ennen aloitusta määritelleet.

Kuuntelen toiveesi ja toimin sen mukaisesti. Ehdotan ja ideoin hyviä toimintamalleja ja perustelen ne, mutta en lähde omin päin “toteuttamaan itseäni”.

En siis tee sivuista omien mieltymykseni mukaista “taidetta” – enkä myöskään käytä valmiita pohjia, joihin sinunkin yrityksesi olisi sullottava!

Sivujen valmistumisen aikana kysyn sinulta palautetta, jonka perusteella teen muutoksia. Kysyn sinulta, vastaako siihen asti tehty työ niitä tavoitteita ja toiveita, jotka suunnitelmassa oli määritelty. Sivujen sisältö, ulkoasu tai muutkaan asiat eivät siis lähde “väärille raiteille”, sillä pidämme tiiviisti yhteyttä ja keskustelemme asioista.

Tämän prosessin ansiosta asiakkaani ovat olleet erittäin tyytyväisiä uusiin sivuihinsa:

“Halusin kauniit ja toimivat sivut, ne sain ja itse asiassa enemmän kuin osasin edes pyytää.”

“Oli myös todella hyvä, että aktiivisesti itse ehdotit ratkaisuja, mitä en olisi osannut itse suunnitella.”

“Miia osasi toteuttaa kaikki toiveeni, ja häneltä sain hyviä ajatuksia siitä, mitä minun tapauksessani kannattaisi sivuilla tuoda ensisijaisesti esille. Ulkoasusta tuli jopa odotettua parempi!”

”Odotukseni toteutuivat täydellisesti ja paljon enemmän. En osannut odottaa näin hienoa pakettia. Kaikki mitä olet tehnyt on ensiluokkaista!”

Olen tehnyt yrityksille ja yhdistyksille nettisivuja ja verkkokauppoja jo 20 vuoden ajan.

Perustin yritykseni vuonna 2004, jolloin nettisivut koodattiin käsin – tekniikkana html, css ja php. Alkuvuosina työni oli lähinnä graafista suunnittelua ja teknistä toteutusta sekä koodin näpyttelyä. Perehdyin hakukoneoptimointiin jo varhaisessa vaiheessa. Tällä hetkellä työ sisältää edelleen nämäkin elementit, mutta sivut tehdään nyt WordPress- alustalle, ja  iso osa työstä liittyy asiakasymmärrykseen, käyttäjäkokemukseen, sisällöntuotantoon ja tehokkaaseen markkinointiin – eli siihen, miten sivuille saadaan kävijöitä, ja siihen, miten kävijät saadaan tyytyväisiksi asiakkaiksi!