Yrityksen Facebook-sivun luominen.

Näin teet yrityksellesi oman Facebook-sivun,

 • jota on helppo jakaa Facebook-ryhmissä ja puskaradioissa
 • jossa olevaa julkaisua voi myös helposti mainostaa paikallisesti!

Jos siis haluat tavoittaa lähiseudun asukkaat Facebookin kautta, toimi näin:

1. Luo yritykselle Facebook-sivu.

Kun olet kirjautuneena Facebookiin, vasemmassa alareunassa on kohta “Luo” ja sen alla linkkejä Mainos, Sivu, Ryhmä, Tapahtuma, Varainkeruukampanja. Klikkaa Sivu:

Facebook-sivun luominen yritykselle

Valitse, minkä tyyppisen sivun luot. Jos yrityksesi on paikallinen, esimerkiksi ravintola, kahvila, kivijalkakauppa tai vastaava, valitse ensimmäinen vaihtoehto eli “Paikallinen yritys tai paikka”:

Facebook-sivun perustaminen yritykselle

Kirjoita yrityksesi perustiedot:

Sivun nimi: Kirjoita yrityksesi nimi

Sivuluokka: esim. kahvila, ravintola…

Katuosoite

Paikkakunta

Puhelin

Facebook-sivu yritykselle

Kun olet täyttänyt nämä perustiedot, klikkaa Aloita -painiketta. 

2. Lisää profiilikuva.

Profiilikuva voi olla esimerkiksi yrityksesi logo tai omat kasvosi – riippuen minkä tyyppistä toimintaa yrityksessäsi on. Varmista, että kuva on riittävän iso ja hyvälaatuinen – ettei se näytä sumealta tai muuten vain rumalta.

Facebookin suosituskoko yrityssivun profiilikuvalle on 180 x 180 px. Jos siirrät isomman kuvan, Facebook pienentää sen oikean kokoiseksi. Jos siirrät liian pienen kuvan, se näkyy epäselvänä.

Klikkaa painiketta Upload a Profile Picture ja valitse kuva omalta koneeltasi.

Yrityksen Facebook-profiilikuva

Vinkki! Jos logo on “väärän” muotoinen eikä asetu kivan näköisesti profiilikuvaksi, tee se uusiksi ilmaisen Canvan avulla! Profiilikuvalle on varattu neliön muotoinen alue, joten kannattaa asetella logo neliön muotoiselle taustalle. 

Voit vaihtaa profiilikuvaasi milloin tahansa.

3. Lisää kansikuva.

Kansikuvassa voi olla esimerkiksi valokuva yrityksesi julkisivusta tai tiloista. Valitse edustava, tyylikäs, hyvänlaatuinen kuva. Epäselvä, vino, hämärä kuva antaa epäluotettavan, negatiivisen vaikutelman.

Klikkaa sinistä Lataa kansikuva -painiketta:

Yrityssivun luominen Facebookiin

Valitse kuva koneeltasi.

Kansikuvan suosituskoko on 828 x 315px ja voit luoda omien kuviesi pohjalta kivan kuvan Canvalla – siellä on oikean kokoisia pohjia jo valmiina. Vaihda vain omat kuvasi ja tekstisi!

Voit vaihtaa kansikuvaasi milloin tahansa. Sitä kannattaakin vaihtaa aika ajoin, sillä kuvan vaihtaminen voi parantaa näkyvyyttäsi Facebookissa!

Kas niin! Nyt ovat perustiedot valmiina! Voit luoda ensimmäisen julkaisusi!

Vinkki 1: Kuva tai video kiinnittävät huomion. Käytä siis hyvälaatuista kuvaa tai videota pelkän tekstin sijaan. Kirjoita selkeä, napakka teksti, jossa kehotat kävijöitä toimimaan: esim. tykkäämään, tervetulleeksi paikalle tai vaikkapa ottamaan yhteyttä.

Vinkki 2: Käytä Canvaa kuvituksen teossa! Sieltä löydät sopivan kokoisia pohjia – muokkaa vain tekstit, ja voit vaihtaa pohjiin myös omia kuviasi.

Viimeistele yrityksesi tiedot

Lisää lyhyt kuvaus yrityksestäsi. Kerro lyhyesti ja houkuttelevasti, mitä tarjoat. Toivota tervetulleeksi!

Sivun perustaminen Facebookiin

Klikkaa sitten Tallenna-painiketta.

Luo käyttäjänimi sivullesi. Tämä tarkoittaa sitä, että luot helpon, lyhyen, selkeän nimen sivullesi – sen sijaan että se olisi automaattisesti vaikkapa tämä “Miian-testikahvila-501755106888276”.

Facebook-sivun perustaminen yritykselle

Tässä tapauksessa laittaisin käyttäjänimeksi esimerkiksi miiankahvila:

Facebook-sivun käyttäjänimen luominen

Kun olet kirjoittanut sopivan käyttäjänimen, klikkaa painiketta Luo käyttäjänimi.

Kas niin! Sivu on valmis!

Sivun luominen yritykselle Facebookissa

Jotta ihmiset löytäisivät sivuillesi, kerro siitä heille:

Kutsu kavereitasi tykkäämään sivustasi. Kun lähetät kutsut, heille tulee ilmoitus kutsustasi, jonka he voivat hyväksyä tai olla hyväksymättä.

Jaa sivu!

Jaa sivu myös sopiviin, paikallisiin ryhmiin, kuten esimerkiksi Puskaradioon – ja kehota tykkäämään/seuraamaan sivusta, koska julkaiset sivuillasi ajankohtaisia tarjouksia (tai muu hyvä syy!)

Näin jaat sivun:

Kansikuvasi alapuolella on Jaa-painike:

Sivun jakaminen Facebookissa

Klikkaa Jaa-painiketta.

Voit jakaa sivun omalla henkilökohtaisella Facebook-seinälläsi, mutta kannattaa jakaa se myös sopivissa ryhmissä, kuten Puskaradiossa.

Klikkaa siis Jaa-painiketta.

Valitse kohta Jaa ryhmässä:

Facebook-sivun jakaminen ryhmässä

Kirjoita myös houkutteleva teksti – esimerkiksi “Uusi kahvila avattu osoitteeseen Testitie 4, Alavus! Tervetuloa pullakahville joka päivä klo 10 – 17!

Ja sitten vain klikkaa sinistä Julkaise-painiketta!

Kun Facebook-sivu on valmis…

Julkaise Facebook-sivulla kohderyhmääsi kiinnostavaa sisältöä. Houkuta julkaisun näkijää esimerkiksi saapumaan paikan päälle, tykkäämään julkaisusta, kommentoimaan, jakamaan julkaisua eteenpäin jne. Mitä useampi julkaisun näkee, sitä enemmän tavoitat ihmisiä.

Julkaisun yhteyteen kannattaa lisätä myös hyvä kuva tai vaikkapa video, sillä sellaiset huomataan paremmin kuin pelkkä teksti.

Saatat tarvita myös maksullista Facebook-mainontaa jossain vaiheessa

Huomioi, että vaikka saisit sivuille paljon tykkääjiä, harva tykkääjä näkee kuitenkaan julkaisuasi. Tämän vuoden alusta Facebook on vähentänyt sivujulkaisujen näkyvyyttä entisestään, joten vain pienen pieni osa seuraajistasi näkee julkaisusi uutisvirrassaan. Jos julkaisua on jaettu, kommentoitu tai tykätty paljon, se näkyy paremmin.

Julkaise siis usein – joku julkaisuista saattaa osua tykkääjän uutisvirtaan. Jaa julkaisuja myös sellaisiin Facebook-ryhmiin, joihin kohderyhmäsi kuuluu. Varmista kuitenkin ensin, että ryhmässä saa julkaista yrityksen mainoksia.

Jos yrityksessäsi on jokin tapahtuma tulossa, mainosta sitä hyvissä ajoin ja usein. Vaikka joka päivä tai monta kertaa päivässä, jos siltä tuntuu. Julkaisut näkyvät vain murto-osalle tykkääjistä, joten päivityksesi menee joka tapauksessa suurimmalta osalta heti ohi.

Mitä kiinnostavampia julkaisuja teet, sitä enemmän ne aiheuttavat reaktioita eli saavat jakoja, kommentteja ja tykkäyksiä. Ja mitä enemmän julkaisuista tykätään, kommentoidaan ja jaetaan, sen useammalle julkaisu näkyy!

Hyödynnä myös maksullista markkinointia! Parin kympin sijoituksella voit saada ison näkyvyyden ja paljon paikallisia, uusia asiakkaita! Voit itse määritellä etukäteen, kuinka paljon maksimissaan haluat sijoittaa markkinointiin, joten sinulle ei tule isoja yllätyksiä. Kokeilemalla selviää, minkä tyyppinen mainonta tehoaa. Ideana on, että mainonnan avulla saat lisää asiakkaita eli myyntiä.

Jos sinulle heräsi jotain kysyttävää yrityksen Facebook-sivujen perustamisesta, kommentoi tai lähetä viesti sivujen alareunasta!

Aiheeseen liittyviä julkaisuja:

En tarvitse nettisivuja – minulla on jo Facebook-sivut!

Näin lisäät uuden päivittäjän yrityksesi Facebook-sivulle

Valitse itse, mikä kuva Facebook-jaossa näkyy

Löydy paremmin Googlesta – Search Consolen käyttöönotto-ohjeet

Muokkaa itse Googlen hakutuloksissa näkyviä tietoja

Vältä katastrofi – valitse nettisivujesi tekijä huolella

Mistä kotisivutila ja verkkotunnus?

Näitä vinkkejä saa laittaa jakoon!

8 Kommenttia

 1. Hei, loin Facebook sivun oman henkilökohtaisen profiilin kautta. Nyt ongelmana on seuraavanlainen, että jos jaan julkaisun johonkin ryhmään sivuiltani niin julkaisussa näkyy, että tämä henkilökohtainen profiilin on jakanut kyseisen sivun julkaisun sinne ryhmään. Miten pystyn tekemään julkaisun suoraan sivuiltani, niin että julkaisijana näkyisi sivun nimi pelkästään eikä profiilini nimi? Olen nähnyt tälläisuä julkaisuja joissa on suoraan julkaistu yrityksen nimellä eikä sillä henkilökohtaisella profiilin nimellä.

  1. Hei! Sinun tulee liittyä ryhmään sivusi nimissä. Tosin kaikkiin ryhmiin ei voi liittyä yrityksenä/sivuna vaan pelkästään henkilökohtaisella profiililla, mutta moniin pystyy. Voit siis laittaa liittymispyynnön sivuna. Ja sitten kun liittymispyyntö on hyväksytty ja julkaiset/kommentoit ryhmään, voit valita, esiinnytkö henkilökohtaisella profiilillasi vai yrityksen profiililla.

 2. Pystyykö joku muu yrityksestä hallinnoimaan tai häntä lisäämään ylläpitäjäksi sivulle. Vai pitäisikö siinä tapauksessa luoda ryhmä? Ollaan opiskelijoita ja suoritetaan hanke kurssia joten vastuun kantajia on 6. Mutta ei haluta kenenkään yksityiselle kontolle tätä laittaa. Mitä suosittelet meidän tekevän?

  1. Hei!
   Sivuille pystyy lisäämään useita ylläpitäjiä, ei tarvitse luoda ryhmää.
   Jos olet ylläpitäjä, toimi seuraavasti:
   1) Valitse sivusi yläreunasta Asetukset.
   2) Valitse vasemmalta Sivun roolit.
   3) Kirjoita ruutuun nimi tai sähköpostiosoite ja valitse henkilö näkyviin tulevasta luettelosta.
   4) Klikkaa Muokkaaja roolin valitsemiseksi avattavasta valikosta.
   5) Vahvista muutokset valitsemalla Lisää ja kirjoittamalla salasanasi.
   Muista, että jos et ole lisäämäsi henkilön kaveri, hänen on hyväksyttävä kutsusi, ennen kuin hän voi alkaa auttaa sinua sivusi hallinnoimisessa.

 3. Hei, miten pystyn liittymään ryhmään sivuni nimissä? Itelleni sama ongelma “loin Facebook sivun oman henkilökohtaisen profiilin kautta. Nyt ongelmana on seuraavanlainen, että jos jaan julkaisun johonkin ryhmään sivuiltani niin julkaisussa näkyy, että tämä henkilökohtainen profiilin on jakanut kyseisen sivun julkaisun sinne ryhmään. Miten pystyn tekemään julkaisun suoraan sivuiltani, niin että julkaisijana näkyisi sivun nimi pelkästään eikä profiilini nimi? Olen nähnyt tälläisuä julkaisuja joissa on suoraan julkaistu yrityksen nimellä eikä sillä henkilökohtaisella profiilin nimellä.”

  1. Hei!
   Näin voit liittyä ryhmään profiilinasi tai sivunasi:
   – Klikkaa uutisissa vasemmassa valikossa Ryhmät.
   – Valitse ryhmä ja klikkaa kansikuvan alla + Liity ryhmään.
   – Valitse, haluatko liittyä profiilinasi tai sivunasi, ja klikkaa Liity ryhmään.
   PAITSI ETTÄ itse en ainakaan löydä tuota vaihtoehtoa + Liity ryhmään, jos olen jo henkilökohtaisella profiilillani ryhmän jäsen! Tässä tapauksessa pitäisi varmaan erota ryhmästä ja liittyä uudestaan yrityksen nimellä? Lisään ohjeet, jos löydän paremman ratkaisun.
   Muutama kuukausi sitten kylläkin onnistuin laittamaan ryhmään jäsenpyynnön yrityksen sivun nimellä (vaikka henkilökohtaisesti olin jo jäsen), mutta nyt kun kokeilen, tämä ei onnistu.

   Julkaisu ryhmän nimellä (lisään tämän vielä, koska tämäkin on nyt erilainen kuin joskus aiemmin):
   Joskus mielestäni julkaisun yhteydessä on voinut valita, julkaiseeko henkilökohtaisella profiilillaan vai jonkin sivun puolesta. Mutta tällä hetkellä itse löysin tuon valinnan sieltä ryhmän nimen alta, eli sivujen yläosasta: Jos sivusi on liittynyt ryhmän jäseneksi, voit valita tästä kohtaa, toimitko omana itsenäsi vaiko sivuna:
   Ryhmän nimen alta löytyy kohta, josta voi vaihtaa toimitko omana itsenäsi vai jonkun sivun edustajana.
   Kun siis klikkaat tuota “Toimit omana itsenäsi” -kohtaa, pitäisi avautua kohta, jossa voit valita myös sivun.
   Jos tuota valintaa ei ole mahdollista tehdä, niin varmista, että sivusi on ryhmän jäseneksi.

  1. Hei!
   Jos sivut on tehty WordPressillä, siihen on lukuisia eri lisäosia, joiden avulla tykkäyspainikkeen saa lisättyä helposti. Esim. https://wordpress.org/plugins/tags/like-button/ (en ole testannut näitä itse, mutta kannattaa selata ja tutustua, löytyisikö sieltä sopivaa).

   Jos et halua käyttää lisäosaa tai käytössäsi ei ole WordPressiä, Facebookissa on ohjeet tykkäyspainikkeen lisäämiseen: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button/ . Kirjoitat sivujesi tiedot ja saat tuolta sivulta valmiin koodinpätkän, jonka voit lisätä sivujesi html-koodiin.

Kommentit on suljettu.