Instagramin käyttö tietokoneella

Instagramia käytetään puhelimella ja silloin sinne siirretään yleensä kuvia, jotka on otettu puhelimen kameralla.

Mitä tehdä, kun laadukkaammat, oikealla kameralla otetut kuvat ovatkin tietokoneella? Niitä on työlästä siirtää ensin puhelimeen ja julkaista sitten Instagramissa.

Onneksi on Gramblr! Sen avulla voit lisätä Instagramiin kuvia suoraan tietokoneelta. Ohjelman käyttö on yhtä yksinkertaista kuin Instagramin käyttö puhelimella. Lisäksi voit käsitellä kuvia jopa monipuolisemmin kuin Instagramin kautta. Myös julkaisujen ajastaminen onnistuu!

Ajankohtaista 2018: Käytä mielummin Planolya!

Tässä artikkelissa neuvon Gramblr-ohjelman käyttöönoton. Gramblr ei kuitenkaan välttämättä ole enää paras vaihtoehto Instagram-julkaisuun koneelta. Instagram saattaa rajoittaa ulkopuolisia julkaisualustoja käyttäviä tilejä, sillä Instagram on tarkoitettu nimenomaan mobiililaitteilla käytettäväksi.

Gramblr-ohjelman sijasta kannattaa käyttää  Planolya!  Planoly on Instagramin hyväksymä sovellus, joten sitä on luvallista käyttää suoraan tietokoneelta. Planolyn avulla voit myös ajastaa julkaisuja.

Oppilan sivuilta löydät yksityiskohtaiset ohjeet Planolyn käyttöön!

Planoly - kuvat Instagramiin tietokoneelta

Kokeile Planolya kuvien siirtämiseen & ajastamiseen tietokoneelta!

Ohjeet Planolyn käyttöön

Jos kuitenkin haluat käyttää Gramblria (vaikka Planoly olisi parempi vaihtoehto), tässä ohjeet:

Näin käytät Gramblr -ohjelmaa

Asenna Gramblr tästä linkistä.

Kun olet asentanut Gramblrin koneellesi, kirjaudu sisään Instagram-tunnuksillasi.

Avaa kuva, jonka haluat julkaista Instagramissa.

Gramblr-ohjelman avulla kuvat Instagramiin suoraan tietokoneeltasi!
Rajaa kuva tarvittaessa oikean muotoiseksi. Klikkaa Save. Kuvaa ei vielä tässä vaiheessa julkaista.

Sitten voit käyttää filttereitä, joita ohjelmasta löytyy runsaasti. Klikkaa siis Filters-painiketta, jolloin yläreunaan ilmestyy erilaisia mahdollisuuksia muokata kuvaa – esimerkiksi efektejä ja kehyksiä. Samantapaisia juttuja kuin Instagramillakin, mutta huomattavasti enemmän!

Kun kuva näyttää hyvältä, klikkaa Continue. Kuvaa ei vielä tässäkään vaiheessa julkaista.

Kirjoita Caption -kenttään hästägit ja muut tekstit.

Kun on valmista, voit julkaista kuvan heti tai ajastaa sen. Klikkaa sitten Send, ja valmista tuli!

Muita kuviin liittyviä artikkeleja

Kuvien optimointi

Kun nettisivuilla on paljon isoja kuvia, se hidastaa sivujen avautumista. Nopeuta kuvien latautumisaikaa pienentämällä kuvat oikeaan kokoon ja pakkaamalla ne sopivan kevyiksi!

Kuvien hakukoneoptimointi

Google ei näe, mitä kuvissa on. Voit kuitenkin auttaa Googlea ymmärtämään, mitä kuvissa on. Nämä pienet toimenpiteet voivat vaikuttaa näkyvyyteen yllättävän paljon!

8½ vinkkiä loistaviin somekuviin

Jos haluat lisää näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, perehdy hieman kuvien käyttöön. Näiden reilun kahdeksan vinkin avulla saat vaivattomasti luotua omannäköistä kuvitusta, joka tunnistetaan ja jota jaetaan!

2018-08-09T11:30:46+00:00

2 Comments

  1. Taina 10.3.2018 at 16:45 - Reply

    Kiitos, Miia, kun linkkasit Oppilan Instagram-artikkeliin! Perehdynkin nyt sinun blogiisi tarkemmin ja olen varma, että monessa asiassa voin linkata myös takaisin sinulle.

    • Miia Ylinen 10.3.2018 at 20:33 - Reply

      Kiitos sinulle, Taina, erinomaisesta blogikirjoituksesi! Tietoa tästä aiheesta etsitään todella paljon, joten mahtavaa, että sinulla on selkeät, ajankohtaiset ohjeet blogissasi 👍 Blogisi on muutenkin täynnä hyödyllistä tietoa, joten tulen varmasti jatkossakin linkkaamaan ja vinkkaamaan siihen blogissani ja muissa kanavissa ❤️

Kommentoi tai kysy!