• Miten kuvat saa Instagramiin suoraan tietokoneelta?

Instagramia käytetään puhelimella ja silloin sinne siirretään yleensä kuvia, jotka on otettu puhelimen kameralla.

Mitä tehdä, kun laadukkaammat, oikealla kameralla otetut kuvat ovatkin tietokoneella? Niitä on työlästä siirtää ensin puhelimeen ja julkaista sitten Instagramissa.

Voit hyödyntää selaimesi ominaisuuksia, jos et tarvitse esimerkiksi ajastusominaisuuksia. Ohjeet Instagramin käyttöön selaimella löydät tästä.

Mutta jos haluat ajastaa julkaisuja:

Ajankohtaista 2018: Käytä Planolya!

Aiemmin käyttämäni Gramblr ei  välttämättä ole enää paras vaihtoehto Instagram-julkaisuun koneelta. Instagram saattaa rajoittaa ulkopuolisia julkaisualustoja käyttäviä tilejä, sillä Instagram on tarkoitettu nimenomaan mobiililaitteilla käytettäväksi.

Gramblr-ohjelman sijasta kannattaa käyttää  Planolya!  Planoly on Instagramin hyväksymä sovellus, joten sitä on luvallista käyttää suoraan tietokoneelta. Planolyn avulla voit myös ajastaa julkaisuja.

Oppilan sivuilta löydät yksityiskohtaiset ohjeet Planolyn käyttöön!

Planoly - kuvat Instagramiin tietokoneelta

Kokeile Planolya kuvien siirtämiseen & ajastamiseen tietokoneelta!

Ohjeet Planolyn käyttöön

Jos kuitenkin haluat käyttää Gramblria (vaikka Planoly olisi parempi vaihtoehto), tässä ohjeet:

Jos kuitenkin haluat kokeilla Gramblr -ohjelmaa

Asenna Gramblr tästä linkistä.

Kun olet asentanut Gramblrin koneellesi, kirjaudu sisään Instagram-tunnuksillasi.

Avaa kuva, jonka haluat julkaista Instagramissa.

Gramblr-ohjelman avulla kuvat Instagramiin suoraan tietokoneeltasi!
Rajaa kuva tarvittaessa oikean muotoiseksi. Klikkaa Save. Kuvaa ei vielä tässä vaiheessa julkaista.

Sitten voit käyttää filttereitä, joita ohjelmasta löytyy runsaasti. Klikkaa siis Filters-painiketta, jolloin yläreunaan ilmestyy erilaisia mahdollisuuksia muokata kuvaa – esimerkiksi efektejä ja kehyksiä. Samantapaisia juttuja kuin Instagramillakin, mutta huomattavasti enemmän!

Kun kuva näyttää hyvältä, klikkaa Continue. Kuvaa ei vielä tässäkään vaiheessa julkaista.

Kirjoita Caption -kenttään hästägit ja muut tekstit.

Kun on valmista, voit julkaista kuvan heti tai ajastaa sen. Klikkaa sitten Send, ja valmista tuli!

Muita kuviin liittyviä artikkeleja

Kuvan pienentäminen ja pakkaaminen

Muistithan pienentää ja pakata kuvat ennen siirtämistä nettisivuillesi? Suoraan puhelimesta, kamerasta tai kuvapankista otetut kuvat ovat tiedostokooltaan aivan jättimäisiä. Kävijät eivät jaksa odottaa isojen kuvien avautumista, eikä Googlekaan tykkää hitaista sivuista. Tällä ohjeella pienennät ja pakkaat kuvat ilman kuvankäsittelyohjelmaa!

Kuvien optimointi

Kun nettisivuilla on paljon isoja kuvia, se hidastaa sivujen avautumista. Nopeuta kuvien latautumisaikaa pienentämällä kuvat oikeaan kokoon ja pakkaamalla ne sopivan kevyiksi!

Kuvien hakukoneoptimointi

Google ei näe, mitä kuvissa on. Voit kuitenkin auttaa Googlea ymmärtämään, mitä kuvissa on. Nämä pienet toimenpiteet voivat vaikuttaa näkyvyyteen yllättävän paljon!

8½ vinkkiä loistaviin somekuviin

Jos haluat lisää näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, perehdy hieman kuvien käyttöön. Näiden reilun kahdeksan vinkin avulla saat vaivattomasti luotua omannäköistä kuvitusta, joka tunnistetaan ja jota jaetaan!

Kiinnostaisiko tämä artikkeli myös kaveria? Laita jakoon!

6 kommenttia

 1. Taina 10.3.2018 | 16:45

  Kiitos, Miia, kun linkkasit Oppilan Instagram-artikkeliin! Perehdynkin nyt sinun blogiisi tarkemmin ja olen varma, että monessa asiassa voin linkata myös takaisin sinulle.

  • Miia Ylinen 10.3.2018 | 20:33

   Kiitos sinulle, Taina, erinomaisesta blogikirjoituksesi! Tietoa tästä aiheesta etsitään todella paljon, joten mahtavaa, että sinulla on selkeät, ajankohtaiset ohjeet blogissasi ? Blogisi on muutenkin täynnä hyödyllistä tietoa, joten tulen varmasti jatkossakin linkkaamaan ja vinkkaamaan siihen blogissani ja muissa kanavissa ❤️

 2. Sanna Mustonen 9.8.2018 | 06:07

  Poika on lisännyt näiden ohjeiden mukaan kuvia tietokoneella instagrammiin. Tänään tuli semmonen ongelma ettei instagrammi lataakaan kaikkia minun pistämiäni kuvia, vaan jää osan kuvien osalta latautumaan. Onko sinulla joku ratkaisu, miten saan ladattua kaikki taas kaikki omat kuvani

  • Miia Ylinen 18.9.2018 | 12:24

   Hei Sanna!
   Lähetin sinulle aiemmin jo sähköpostia aiheesta ja Planolyn käytöstä. Lisäksi tein vielä uuden ohjeen, jossa ei tarvita ollenkaan mitään ulkopuolisia sovelluksia, vaan kuvia voi lisätä Instagramiin suoraan selaimelta:
   Instagramin käyttö tietokoneella

 3. Petri Keckman 27.9.2018 | 21:22

  Sain lisättyä kuvia tietokoneeltani kytkemällä USB piuhan kännykkään ja sallimalla yhteyden kännykkään tietokoneelta ja siirtämällä kuvia camera kansioon, josta kameraan asennetulla Instagram ohjelmalla ne latasin. Minulle helpoin ja loogisin tapa. Tällöin tietokoneeseen ei tarvinnut ladata mitään ohjelmaa.

 

Go to Top