Haluatko käyttää Instagramia tietokoneen kautta, ilman puhelinta?

Instagram on palvelu, jossa voi jakaa kuvia, stooreja ja videoita. Instagramia käytetään puhelimella – lataa vain Instagram-sovellus puhelimeesi ja luo käyttäjätili. Jos Instagram ei ole sinulle ollenkaan tuttu, kannattaa tutustua peruskäyttöön Instagramin omassa oppaassa: Instagramin käytön aloittaminen.

Instagramin käyttö on helppoa puhelimen kautta. Mutta joskus ne hyvät kuvat tai videot kuitenkin tietokoneella, josta ne pitäisi ensin siirtää puhelimeen ja sitten laittaa Instagramiin. Se voi joskus olla vaivalloista! Voit välttää tämän vaiheen käyttämällä Instagramia suoraan tietokoneen kautta. 

Videolla on pikaohje siihen, miten pääset käyttämään Instagramia suoraan omalta tietokoneeltasi – aivan kuin se olisi puhelin. Videon kesto on noin 2 minuuttia.

 

Ja tässä vielä samat ohjeet tekstinä ja kuvina:

Huom! Tarvitset ensin Chrome-selaimen. Jos koneellasi ei ole Chromea, lataa se täältä: https://www.google.com/chrome/  ja asenna.

1. Avaa Chrome. Siirry Instagram-sivullesi ja kirjaudu sisään Instagram-tunnuksillasi.

Tässä näkymässä kuvia pystyy selaamaan, mutta ei poistamaan eikä lisäämään:

2. Klikkaa siis selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä:

3. Avautuu valikko. Valitse Lisää työkaluja > Kehittäjän työkalut:

Nyt Instagram-sivusi näkyy ehkä vähän pienempänä.

4. Avaa sivun yläreunassa oleva valikko, jossa on lista erilaisia laitteita. Valitse niistä jokin puhelin (kokeilemalla löytyy):

HUOM! Jos laitevalikko ei näy ollenkaan, klikkaa vielä siellä koodien yläpuolella olevaa kuvaketta, jossa on puhelimen ja tabletin kuva (Toggle device toolbar, kuvassa punaisella ympyröity kohta oikealla) – ja sitten laitevalikon pitäisi tulla näkyviin (kuvassa punaisella ympyröity kohta vasemmalla):

Kehittäjän työkalut - responsiivinen näkymä: Toggle device toolbar

5. Tämän jälkeen klikkaa vielä selaimen Päivitä-painiketta siinä osoiterivin vasemmalla puolella. Tällöin ne “Instagramin napit” (jotka näkyisivät puhelimella näytön alareunassa) tulevat näkyviin:

 

Nyt näet Instagramisi aivan kuten puhelimella: plussasta pääset lisäämään uuden kuvan, lisäämään tekstit ja hästägit ja niin edelleen.

Klikkaa plussaa ja lisää kuva Instagramiin.

 

Jos haluat poistaa kuvan, klikkaa kuva auki. Kuvan yläpuolella oikealla on kolme pistettä. Klikkaa sitä, niin näkyviin tulee vaihtoehto Poista:

 

 

Instagramin käyttö Facebook Creator Studion kautta

Entä oletko tutustunut Facebook Creator Studioon?

Jos Instagram-tilisi on yritystili ja olet yhdistänyt sen Facebook-sivuusi, voit julkaista ja ajastaa sekä Instagramiin että Facebookiin Creator Studion kautta. Creator Studion kautta voi ajastaa myös Facebook-tarinoita ja Instagram-stooreja. Sen kautta voit myös jakaa aiemmin julkaisemiasi tai ajastamiasi Facebook-sisältöjä Instagramiin ja toisinpäin. Ihan kätevää.

Facebook Creator Studio toimii tietokonella ja pääset sinne osoitteesta https://business.facebook.com/creatorstudio/.

Haluaistko hyödyntää Instagramia yrityksesi markkinoinnissa, mutta et vielä tiedä, mistä aloittaa?

Oletko jo tutustunut Yrittäjän Instagram vasta-alkajalle -verkkokurssiin? Yhteistyökumppanini Oppilan järjestämä Instagram-koulutus auttaa Instagramin haltuunotossa ja hyödyntämisessä!

Entä miten luoda tehokas Instagram-profiili?

Tarvitsetko ohjeita ja vinkkejä kiinnostavan ja tehokkaan Instagram-profiilin luomiseen? Oppilassa on nyt mielenkiintoinen luento Linkki biossa. Kannattaa tsekata, josko tästä luennosta olisi apua instaprofiilin kanssa!

Saan paljon kysymyksiä Instagramiin liittyen. Koska en itse ole Instagram-kouluttaja (vaan keskityn nettisivuasioihin), suosittelen tutustumaan näihin Oppilan mainioihin koulutuksiin, oppaisiin ja valmennuksiin! Linkit ovat suosittelulinkkejä.

Lisää aiheesta

Instagramin käyttö tietokoneella

Päätä itse, mikä kuva sivuiltasi näytetään Facebookissa

Pinterest-kuva: Instagramin käyttö tietokoneelta.