Jos haluat lisää näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, perehdy hieman kuvien käyttöön. Näiden reilun kahdeksan vinkin avulla saat vaivattomasti luotua omannäköistä kuvitusta, joka tunnistetaan ja jota jaetaan!

1. Kuvien avulla voit vahvistaa brändiäsi

Valitse oma tyylisi kuvien esittämiseen! Käytä samoja fontteja ja värejä somekuvituksessa, blogissa ja nettisivuilla, ettei tule aivan sillisalaattia. Käytä korkeintaan kahta eri fonttia, ja kahta tai kolmea eri väriä. Tämä luo jatkuvuutta ja vahvistaa brändiäsi. Sisältöösi luotetaan enemmän, kun se on helposti tunnistettavaa. 

2. Laita jokaiseen blogipostaukseen kuva, joka on helppo jakaa

Kuvat ovat uusi toimintokehoite – Call To Action. Jos ihmiset eivät voi jakaa kuvaasi, he eivät jaa mitään.

3. Laita jokaiseen Facebook-päivitykseen kuva

Sosiaalisen median postaukset huomataan selvästi paremmin, kun julkaisussa on myös kuva. Pelkkä teksti vilahtaa nopeasti ohitse, mutta kuva herättää huomion, ja siitä voi myös nopeasti hahmottaa, mistä on kyse. Jos siis kirjoitat upeaa sisältöä, kerro siitä häikäisevän kuvan kera! Hyvä kuva tekee myös jakamisesta houkuttelevampaa.

4. Säästä aikaa ja tee kuvia varten pohjat

Ettäkö pitäisi kirjoittamisen lisäksi ehtiä vielä näpräilemään kuvien kanssa? No ei!

Tee blogikuvitustasi varten helposti muokattava pohja, jolloin sinun ei tarvitse jokaista kuvaa varten aloittaa tyhjästä. Käytä Canvaa! Avaat vain pohjan, vaihdat siihen sopivan tekstin ja taustakuvan, ja kuva on valmis!

Sama juttu vaikkapa Facebook-kuvien kanssa. Yksi oikeankokoinen pohja, jossa kuvat ja tekstit ovat oikeilla paikoillaan ja värit valmiiksi määriteltynä helpottaa julkaisemista huomattavasti. Vaihdat vain haluamasi tekstin ja kuvituksen, niin julkaisukelpoinen kuva on valmis.

Käytätkö Instagramia ja haluat julkaista hyvännäköisiä kuvia?

Kaupallinen yhteistyö: Jos klikkaat Instagram-julkaisupohjien linkkiä ja ostat maksullisen palvelun, saan siitä suosittelupalkkion. Tämä ei maksa sinulle yhtään enempääJos et halua klikata alla olevaa linkkiä, voit kokeilla googlettaa sen!

Jos Canvan käyttö tuottaa vaikeuksia tai koet että sinulla ei vain ole silmää tehdä oikean näköisiä kuvia, voit hyödyntää valmiita pohjia. Tästä voit halutessasi ostaa yli 40 muokattavaa, valmiiksi ideoitua pohjaa edullisesti: Instagram-julkaisupohjat nopeaan ja tehokkaaseen suunnitteluun!

Valmiit Instagram-julkaisupohjat.

5. Lisää jokaiseen kuvaan oma logo

Kun olet kerran ladannut Canvaan oman logosi, sen voi hiirellä vetämällä siirtää mihin tahansa tekemääsi kuvaan.

6. Kuva voi olla muutakin kuin valokuva

Kuva voi sisältää enemmänkin tietoa. Perinteisten otsikoiden tai lainausten lisäksi myös nämä kiinnostavat:

 • Listat
 • Kuvalliset ohjeet
 • Käppyrät, käyrät, piirakat ja muut tilastot
 • Screenshotit.

7. Tee oikean kokoisia kuvia

Sama kuva ei valitettavasti sovellu joka tarkoitukseen, sillä jokaisessa palvelussa kuvilla on omat mitoitukset. Meinasin jo itsekin listata tähän niitä kuvakokoja, mutta hei! Ei tarvitse! Niitä mittoja ei tarvitse enää etsiä eri palveluiden ohjekeskuksista tai kysyä Googlelta, sillä Canvasta löytyy oikean kokoinen pohja eri tarkoituksiin 🙂

8. Päivitä Facebookin kansikuvaa

Kansikuvan ei tarvitse olla sama vuodesta toiseen! Vaihda kuvaa vaikka kuukausittain tai muuten vain kausittain. Tyyli voi säilyä tunnistettavana, mutta kuva saa vaihtua!

8.5 Tee jakaminen vaivattomaksi lisäämällä blogiin ja nettisivustolle jakonapit!

Jos käytät sivustollasi WordPressiä, voit jokaisella eri sivulla valita, mikä kuva tulee näkyviin, kun joku jakaa sivuasi vaikkapa Facebookissa. Kun klikkaat tuolla vasemmassa reunassa olevaa Facebook-nappia, näkyviin pitäisi tulla tämän blogikirjoituksen pääkuva, eli salaattikuva 🙂 Katso tarkemmat ohjeet tästä: Päätä itse, mikä kuva sivuiltasi jaetaan Facebookissa (ja muissa somejaoissa).

(Tämä vinkki on puolikas siksi, kun se oikeastaan kuuluisi kohdan 2 alle lisäohjeeksi, mutta koska se on kuitenkin tärkeä juttu, laitoin sen tänne loppuun.)

Jos sinulla on muita hyviä vinkkejä, kerro se meille 🙂

Mistä hyviä kuvia?

Täällä muutama kuvapankkivinkki!

Näitä vinkkejä saa laittaa jakoon!

2 Kommenttia

 1. Hei, miten saan oman suunnitellun logon siirrettyä Canvasta kuvaan?

  1. Hei Maria,
   Haluatko siis siirtää logon kuvan päälle? Jos tarkoitit tätä, niin voit ladata Canvaan oman logosi (samalla tavalla kuin voit ladata vaikkapa valokuvia), ja sen jälkeen siirtää logon suunnittelemaasi kuvaan.
   Jos haluat, että logo on läpinäkyvä (siinä ei näy esim. valkoista taustaa), kannattaa logo siirtää png-muodossa.

   Mutta jos olet siis suunnitellut logon Canvassa, voit yhdistää sen haluamaasi kuvaan. Siirrä kuva ensin Canvaan, ja tee haluamasi kokoinen pohja. Laita sinne sitten kuva, ja sen jälkeen logo.

   Media-assarilla näyttää olevan hyviä vinkkejä Canvan käyttöön: https://www.media-assari.fi/kuinka-kaytat-canvaa-tutorial-aloittelijoille/ ja https://www.media-assari.fi/viisi-vinkkia-canvan-kayttoon/

Kommentit on suljettu.