Pieksäwood - verkkosivujen suunnittelu ja toteutus

Pieksäwood

Pieksäwood valmistaa oksattomia ja pihkattomia paneeleja, listoja ja laudepuita saunaan, kotiin ja sisustukseen. Materiaalina käytetään haapaa ja tervaleppää. Puut lämpökäsitellään ekologisesti omassa lämpökäsittelylaitoksessa. Pieksäwoodilla on myös Thermopolar-lämpökäsittelypalvelu: lämpökäsittelylaitoksessa voidaan käsitellä myös puutavaran jatkojalostajien, sahalaitosten ja maahantuojien puutavaraa.

Pieksäwood-nettisivut suunniteltiin uuden yritysilmeen mukaan.
Pieksäwood-nettisivut toimivat ja näyttävät hyviltä myös mobiililaitteilla.

Brändiuudistus ja nettisivut

Sukupolvenvaihdosta seuranneen brändiuudistuksen yhteydessä muuttuivat niin yrityksen nimi kuin yritysilmekin, ja sen myötä sivut oli tehtävä uusiksi. Logon suunnitteli Janni Valkealahti.

Ei pelkkä tuoteluettelo

Uusista nettisivuista ei haluttu pelkkää tuoteluetteloa. Vaikka tuotteet ja niiden ominaisuudet kyllä löytyvät helposti, pääosassa on Suomen luonto ja sen kauneus. Yrityksen arvomaailma välittyy sisällön ja ulkoasun kautta. Pieksäwood on perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa luonnossa. Tuotanto on pitkälti käsityötä, jonka tekijöinä ovat aidot ihmiset.

Pieksäwood-nettisivut toimivat ja näyttävät hyviltä myös tabletilla.
Pieksäwood-nettisivut toimivat ja näyttävät hyviltä myös tabletilla.

Rakkaudesta aitoon puuhun

Rakkaus Suomen luontoa ja aitoa puuta kohtaan näkyy sekä nettisivuilla että tuotannossa: lämpökäsitelty puu on myrkytöntä ja turvallista, sillä käsittelyssä ei käytetä minkäänlaisia kemikaaleja – eikä siitä synny päästöjä. Kierrätys toimii.

Pieksäwoodin uudet nettisivut näyttävät tietysti tyylikkäiltä myös mobiilissa. Selaus on helppoa. Tuotteet löytyvät niin käyttötarkoituksen kuin materiaalienkin perusteella. 

Tuotekatalogi WooCommercen avulla

Suomenkielisessä versiossa käyttöön otettiin WooCommerce, jota voi käyttää pelkästään tuotekatalogina – ei siis välttämättä verkkokauppana. Toisaalta siirtyminen verkkokauppaan onnistuu tältä pohjalta sujuvasti, jos tarvetta ilmenee.

Kieliversioissa Polylang

Kieliversiot toteutettiin Polylangin avulla. Nyt käytössä on suomi ja englanti, mutta Polylangin avulla kieliversioita voisi tehdä rajattomasti lisää.

Nettisivujen päivitys on helppoa

Sivuja on helppo päivittää, sillä ne on tehty WordPressillä.

Pieksäwoodin nettisivuilla on paljon kuvia, joista saa ideoita ja inspiraatiota omaan saunaan ja sisustukseen.

Työn sisältö

  • WordPress ja WooCommerce
  • Tavoitteiden ja kohderyhmän määrittely, strategia
  • Käyttöliittymäsuunnittelu
  • Yksilöllinen ulkoasu
  • Sisällön muotoilu sekä hakukoneoptimointi
  • Kieliversiot suomi ja englanti
  • Tekninen hakukoneoptimointi
  • Google Analytics ja Search Console
  • Päivityskoulutus
Siirry nettisivuille
Tutustu muihin referensseihin