Kotipesät

Iloiset ja värikkäät nettisivut lemmikkituotteiden valmistajalle

Uudet nettisivut

Kotipesät

“KIITOS ihanista sivuista. Toteutit sivut ammattitaidolla. Sait sivuista hauskat ja värikkäät, joita on mielenkiintoista selata ja ne myös erottuvat hyvin netin sivuviidakosta. Ehdotit paljon tärkeitä asioita ja ideoita sivuille, mitä en olisi itse osannut ollenkaan ajatella.”

Soile Tulijoki

Kotipesät lemmikeille

Nettisivut voivat olla värikkäät ja iloiset! Etenkin silloin, kun niiden kautta esitellään värikkäitä kotipesiä ja puuhapaikkoja pienille lemmikeille.

Nettisivujen uudistus ei kuitenkaan ollut pelkästään värittämistä. Entiset sivut olivat toki vaatimattomat, mutta myös ajan hampaan kuluttamat. Uudistus oli siis pelkästään mobiilikäytettävyydenkin kannalta välttämätön.

Tuotelähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen

Värien lisäksi uusille nettisivuille ladattiin enemmän tunnetta, sillä tekstisisältö uudistettiin täysin. Pelkät mitat ja pikkiriikkiset tuotekuvat eivät tuoneet esille yksilöllisten pesälaatikoiden ja kiipeilypaikkojen hauskoja ominaisuuksia. Kuvien lisäksi niistä kerrotaan nyt hieman enemmän. Lisäksi nettisivuilla vilistää hiiriä ja gerbiilejä, kaneja, marsuja, hamstereita, rottia ja kilpikonniakin!

Sisällöt suunniteltiin niin, että niitä voi lähes sellaisenaan käyttää somessa. Esimerkiksi tuotekuvauksista voi kätevästi tehdä somejulkaisuja ja liittää mukaan tuotekuvan. Kätevää!

Kotipesä-tuotteiden nettisivujen teko - mobiilisivut.

Jotain vähän erilaista

Nettisivujen yhtenä isona tavoitteena oli erottua värittömästä massasta ja jäädä mieleen. Silloin ei kannata tyytyä kliinisen varovaisiin ratkaisuihin. Aluksi iloiset värit toistuivat kautta sivuston.

Ilmettä on helppo muuttaa

Parisen vuotta sivujen perustamisen jälkeen tuli tarvetta ilmeen muutoksille. Ja koska sivut on tehty WordPressillä, muutokset oli helppo toteuttaa.

Tuotevalikoima alkoi painottua luonnonläheisiin sävyihin, joten verkkokaupan ilmettäkin vietiin hieman yksinkertaisempaan, harmonisempaan suuntaan. Alkuperäinen värikäs ilme ja näyttävä etusivun animaatio olivat kyllä hauskoja, mutta jo aikansa eläneitä.

Kotipesä-tuotteet - nettisivujen suunnittelu ja toteutus

Arvot kaiken takana

Kotipesä-tuotteet tehdään käsityönä Suomessa. Suunnittelun taustalla ovat lemmikkien hyvinvointi ja lajinomaiset tarpeet. Toimivuus on käytännössä testattu: ensimmäiset Kotipesät valmistuivat aikoinaan omille gerbiileille, kun kaupasta ei löytynyt sopivia. Lemmikkien valitsemat ja arvostamat Kotipesät jäivät tuotantoon, ja niitä on myyty vuosien ajan ympäri Suomen kymmenissä lemmikkitarvikeliikkeissä. Ja 2019 syksystä lähtien omassa verkkokaupassa!

Kaikki Kotipesä-tuotteet valmistetaan vanerista, joka pintakäsitellään turvallisella, suojaavalla ja sävytetyllä puuvahalla. Eettisyys ja ekologisuus ovatkin asioita, jotka tulevat uusilla nettisivuilla esille – mikäli lukija arvostaa näitä asioita, hän todennäköisesti valitsee juuri Kotipesä-tuotteet.

“Minun ei tarvinnut huolehtia ollenkaan sivujen siirtoon ja domainiin ym. liittyvistä asioista, joista en tiedä mitään. Hoidit kaikki valmiiksi.“

Kotipesät verkkosivut läppärillä.

Verkkokauppa

Pian sivujen julkaisun jälkeen tuli tarve omalle verkkokaupalle. Koska sivut oli tehty WordPressillä, koko sivustoa ei tarvinnut alkaa rakentaa uusiksi. Peruspalikat olivat jo kasassa. Otimme käyttöön WooCommercen ja siirsimme tuotteiden tiedot verkkokaupan puolelle.

Sivujen ilme pysyi samana, vaikka taustalla pyörii nyt verkkokauppa. Tilaaminen sujuu kätevästi, ja myös kaupan hallinta on sujuvaa. Jos (tai kun!) ajan mittaan tulee tarvetta kehittää kauppaa eteenpäin, WooCommercen ja WordPressin ansiosta se on mahdollista.

“Olit tehnyt hyvät ja helposti ymmärrettävät ohjeet sivujen päivittämiseen. Sain sivuista nyt myös hakukoneystävälliset, mikä on tärkeä asia näkyvyyden kannalta.”

Kotipesät verkkokauppa.
Työn sisältö

Kotipesät

 • WordPress
 • Tavoitteiden ja kohderyhmän määrittely, strategia
 • Käyttöliittymäsuunnittelu
 • Yksilöllinen ulkoasu
 • Paljon kuvankäsittelyä
 • Sisällöntuotanto ja sisällön hakukoneoptimointi
 • Verkkokauppa
 • Sometilien luonti ja alustava sisällöntuotanto
 • Tekninen hakukoneoptimointi
 • Google Analytics ja Google Search Console
 • Päivityskoulutus

Millaiset sivut Sinä haluat?

Ota yhteyttä ja kerro suunnitelmistasi, niin katsotaan, miten voin auttaa!