Kotipesät - verkkosivujen suunnittelu ja toteutus

Kotipesät lemmikeille

Nettisivut voivat olla värikkäät ja iloiset! Etenkin silloin, kun niiden kautta esitellään värikkäitä kotipesiä ja puuhapaikkoja pienille lemmikeille.

Nettisivujen uudistus ei kuitenkaan ollut pelkästään värittämistä. Entiset sivut olivat toki vaatimattomat, mutta myös ajan hampaan kuluttamat. Uudistus oli siis pelkästään mobiilikäytettävyydenkin kannalta välttämätön.

Tuotelähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen

Värien lisäksi uusille nettisivuille ladattiin enemmän tunnetta, sillä tekstisisältö uudistettiin täysin. Pelkät mitat ja pikkiriikkiset tuotekuvat eivät tuoneet esille yksilöllisten pesälaatikoiden ja kiipeilypaikkojen hauskoja ominaisuuksia. Kuvien lisäksi niistä kerrotaan nyt hieman enemmän. Lisäksi nettisivuilla vilistää hiiriä ja gerbiilejä, kaneja, marsuja, hamstereita, rottia ja kilpikonniakin!

Sisällöt suunniteltiin niin, että niitä voi lähes sellaisenaan käyttää somessa. Esimerkiksi tuotekuvauksista voi kätevästi tehdä somejulkaisuja ja liittää mukaan tuotekuvan. Kätevää!

Kotipesä-tuotteiden sivut toimivat hyvin mobiilissakin

Jotain vähän erilaista

Nettisivujen yhtenä isona tavoitteena oli erottua värittömästä massasta ja jäädä mieleen. Silloin ei kannata tyytyä kliinisen varovaisiin ratkaisuihin. Huomion herättää etusivun hauska slider, joka toimii isolla näytöllä. Iloiset värit toistuvat kautta sivuston, vaikka ilme onkin muuten yhtenäinen.

Arvot kaiken takana

Kotipesä-tuotteet tehdään käsityönä Suomessa. Suunnittelun taustalla ovat lemmikkien hyvinvointi ja lajinomaiset tarpeet. Toimivuus on käytännössä testattu: ensimmäiset Kotipesät valmistuivat aikoinaan omille gerbiileille, kun kaupasta ei löytynyt sopivia. Lemmikkien valitsemat ja arvostamat Kotipesät jäivät tuotantoon, ja niitä on myyty vuosien ajan ympäri Suomen kymmenissä lemmikkitarvikeliikkeissä. Ja 2019 syksystä lähtien omassa verkkokaupassa!

Kaikki Kotipesä-tuotteet valmistetaan vanerista, joka pintakäsitellään turvallisella, suojaavalla ja sävytetyllä puuvahalla. Eettisyys ja ekologisuus ovatkin asioita, jotka tulevat uusilla nettisivuilla esille – mikäli lukija arvostaa näitä asioita, hän todennäköisesti valitsee juuri Kotipesä-tuotteet.

Kotipesä-tuotteiden nettisivujen suunnittelu.

Heurekan koripallorotat viihtyvät Kotipesissä

Kotipesä-tuotteita on saatavilla nyt suoraan omasta verkkokaupasta. Pesälaatikoita ja puuhapaikkoja on tarjolla kaneille, marsuille, rotille, hiirille, gerbiileille, hamstereille, kilpikonnille, viiriäisille…

Heurekan kuuluisat koripallorotat ovat Kotipesien tyytyväisiä käyttäjiä. Uusilla nettisivuilla pääsetkin tutustumaan rottakoripalloon videon välityksellä!

Verkkokauppa rakennettiin nettisivujen yhteyteen.

Verkkokauppa

Pian sivujen julkaisun jälkeen tuli tarve omalle verkkokaupalle. Koska sivut oli tehty WordPressillä, koko sivustoa ei tarvinnut alkaa rakentaa uusiksi. Peruspalikat olivat jo kasassa. Otimme käyttöön WooCommercen ja siirsimme tuotteiden tiedot verkkokaupan puolelle.

Sivujen ilme pysyi samana, vaikka taustalla pyörii nyt verkkokauppa. Tilaaminen sujuu kätevästi, ja myös kaupan hallinta on sujuvaa. Jos (tai kun!) ajan mittaan tulee tarvetta kehittää kauppaa eteenpäin, WooCommercen ja WordPressin ansiosta se on mahdollista.

Ja kehitys kehittyy

Parisen vuotta sivujen perustamisen jälkeen tuli tarvetta ilmeen muutoksille. Ja koska sivut on tehty WordPressillä, muutokset oli helppo toteuttaa.

Tuotevalikoima alkoi painottua luonnonläheisiin sävyihin, joten verkkokaupan ilmettäkin vietiin hieman yksinkertaisempaan, harmonisempaan suuntaan. Alkuperäinen värikäs ilme ja näyttävä etusivun animaatio olivat kyllä hauskoja, mutta jo aikansa eläneitä.

Verkkokaupan ilmettä uudistettiin keväällä 2021.

Työn sisältö

 • WordPress
 • Tavoitteiden ja kohderyhmän määrittely, strategia
 • Käyttöliittymä­suunnittelu
 • Ulkoasu
 • Paljon kuvankäsittelyä
 • Sisällön muotoilu sekä hakukoneoptimointi
 • Tekninen hakukoneoptimointi
 • Google Analytics ja Search Console
 • Päivityskoulutus
 • Sometilien luonti ja alustava sisällöntuotanto
 • Verkkokauppa
Siirry nettisivuille
Tutustu muihin referensseihin