Tämä juttu on kirjoitettu 2016.

Joskus käy niin, että luvataan paljon enemmän kuin mitä pystytään antamaan. Montakohan kurssia on tullut käytyä ja opusta luettua, ja lopputulema on se, ettei kehtaa edes laskea, kuinka paljon aikaa (ja rahaa) meni hukkaan?

Kaiken lisäksi ajatus myynnistä ja markkinoinnista voi hieman ahdistaa. Olen ollut myynti- ja markkinointikoulutuksissa, joista jäi mieleen lähinnä “tyrkytä”, “myy lisää”, “myy vielä lisää”, “tunge väkisin kynä käteen ja puserra se allekirjoitus” ynnä muuta perinteistä, joiden seurauksena asiakkaalle syntyy pakokauhu. Ja minulle tulee mieleen se hevosenpää-kohtaus Kummisetä-elokuvasta (sitä en nyt linkitä, vaikka kyse onkin parhaasta elokuvasta ikinä).

Ei enää tarjouksia, joista ei voi kieltäytyä

Ennakkohehkutuksesta johtuen odotukseni Markkinointi-iltamien suhteen olivat korkealla – ja ylittyivät moninkertaisesti! Tuliaisina sain niitä luvattuja kannustavia potkuja takapuolelle, joten olin pari päivää aivan mustelmilla! Sain ihan käsittämättömän määrän ideoita, inspiraatiota ja rohkaisua! Enkä ollut ainoa uhri; meitä oli ainakin sata. Potkijana oli myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

Kauhavan Markkinointi-iltamissa aika monelle selkisi, mitä kannattaa tehdä, kun haluaa näkyvyyttä tai asiakkaita. Eikä tarvitse pakkomyydä eikä tyrkyttää! Mitä kaikkea voi tehdä itse (jopa ilmaiseksi ja helposti, ilman yliluonnollisia kykyjä), ja mitä pitää tietää, kun ostaa markkinointiapua ulkopuoliselta. Ihan pikkuisen kannattaa itsekin perehtyä, ettei heitä rahaa hukkaan!

Mene sinäkin!

Turha minun on tässä referoida iltamien antia 🙂  Jos Harjavalta, Orimattila, Raahe, Iisalmi tai Outokumpu ovat alle päivämatkan etäisyydellä, niin mene nyt ihmeessä paikalle. Ilmoittaudu heti, sillä tilaisuudet ovat tällä viikolla ja ensi viikolla. Minulla oli Kauhavalle matkaa onneksi vaivaiset sata kilometriä, ja ajoin vielä kiertoteitä, kun menomatkalla ajoin ohi Kokkolan suuntaan, ja paluumatkalla eksyin Lapuan keskustaan. Juu, eksyin Lapuan keskustaan. Onneksi oli kirkas tähtitaivas, jonka avulla suunnistin 66:lle.
Ja tämä ei ole mikään maksettu mainos. Jos olet yrittäjä, haluaisin pakottaa sinut osallistumaan. Jos suunnittelet nettisivujen perustamista tai kehittämistä, jos sinulla on verkkokauppa, jos mietit sosiaalista mediaa, jos sinulla on uusi yritys, jos sinulla on vanha yritys, jos ylipäänsä haluat asiakkaita. Nyt tiedät, minne kannattaa suunnistaa!

t. Miia

Näitä vinkkejä saa laittaa jakoon!

Lue myös